OM OSS

Välkomna till bloggen om Sågkvarns gård. Här vill vi dela stora och små händelser från vardagen på gården.

Jag som troligtvis kommer att skriva i bloggen mest, ser bloggen som ett sätt att sammanfatta för mig själv och få struktur och inte minst lära mig mer eftersom jag inte har erfarenhet av lantbruksliv på det här sättet. Jag är den teoretiska som lär mig bättre om jag får läsa, skriva, berätta och analysera. Jag är uppvuxen med djur i form av hundar, katter och kaniner. Jag har också ridit en del i barn-och ungdomsåren. Det innebär att livet på gården blivit en ny utmaning för mig.

Den andra halvan av ”OSS” har större erfarenhet av lantbruksliv och god hand med djur bland annat genom långvarigt arbete med hästar. Han är uppväxt i trakterna och har tidigt följt sina morföräldrars arbete på markerna och redan då väcktes drömmen att själv driva ett lantbruk. Han fick för ett tag sedan äran att överdta gården som vi bor granne med och tillsammans bygga upp ett fungerande lantbruk på gården som inte varit i drift på några år.

Arbetet inleddes med att röja fram marker och renovera ladugården, som blev ett mer krävande arbete än planerat – men nu står det djur i ladugården!

Drömmen är att få ett fungerande småskaligt lantbruk som använder både ny och gammal kunskap, där vi tar till våra på så mycket som möjligt av vad gården ger. I framtiden vill vi efterstäva att använda de svenska lantraserna.

Sågkvarns gård är belägen i östra Småland, Kalmar län, Oskarshamns kommun. Närmsta samhälle heter Kristdala, där bor ca 1000 invånare. Trakten har en lång historia när det gäller att bedriva småskaliga jord- och skogsbruk.

Kontakta oss gärna via mail: sagkvarnsgard@gmail.com

 

 

 

 

 

Annonser